Osnovci

 Fond časova: 2 x 60 minuta nedeljno

Nastojimo da deca zavole engleski jezik od prvih koraka u učenju i razviju interesovanje za engleski jezik i kulturu Nastava je zabavna i inspirativna: u radu koristimo slike, muziku, humor, telesni pokret (TPR metoda), umetničko izražavanje kroz razne projekte, glumu, kao i konkretno životno iskustvo (npr. spremanje raznih engleskih jela na času). Sve ove aktivnosti osmišljene su tako da podstiču polaznike da govore – kada im se aktivnost dopadne, oni su motivisani da progovore kako bi učestvovali.

  • Kvalitet nastave obezbeđuje se odabirom proverenih kurseva koje nude renomirani svetski izdavači kao što su Oxford, Macmillan, Pearson i Express Publishing. Takođe, naši profesori redovno obogaćuju ove sadržaje novim dinamičnim aktivnostima, kreativnim radionicama i slično.
  • Negujemo individualni pristup u radu, što grupe od 6 do 8 polaznika u proseku (maksimalno 10) dozvoljavaju.
  • Redovno pratimo rad i napredak đaka i održavamo komunikaciju sa roditeljima tokom godine preko pisanih izveštaja, telefonom ili na sastancima kada je potrebno.
  • Smatramo da je važno da sve četiri jezičke veštine budu zastupljene od najranijeg doba, odnosno onda kada dete dostigne kognitivnu i grafomotoričku zrelost. Zato, između ostalog, naš program za prvi razred osnovne škole predviđa i učenje engleskog pisma (alfabet), kao i uvod u pisanje i čitanje reči i obogaćivanje rečnika na engleskom. Ova praksa se u našem dosadašnjem radu pokazala jako uspešnom.
  • Kriterijumi za grupisanje đaka su godine starosti i pokazano znanje na testu koji se obavlja prilikom upisa.
  • Svaki đak polaže završni test na kraju kursa i dobija sertifikat kao svedočanstvo o postignutom nivou znanja.